Veckans Kändis

2kommentarer

ja denna veckan blir det en person som inte verkar ha alla hästar i hagen,nämligen mr:

Thomas Cruise Mapother IV

image119

de flesta i världen vet dem denna man är. han föddes 1962 i new york. efter att ha fått mersmak av skådespeleri hoppade tom av sina präststudier vid 18 års ålder för att bli skådespelare. sitt geombrott kom i filmen "Top Gun"1986. (ja hur många ggr har man inte dreglat över honom i den filmen,haha!!)
i början av 1990 talet  var han med i en film som heter "Interview with the vampire-vampire chronicles" där brad pitt var motspelare. och det var då hans karriär tog riktig fart (enligt mig iaf).
med filmer som mission impossible och jerry maguire, är han en av världens mest betalda skådespelare,med en lön på ungefär 100 miljoner/film. inte dåligt!

image120

tom är gift med katie holmes (känd från serien dawsons creek), och tillsammans har de en dotter vid namn suri cruise. detta barnet skapade en otrolig mediahysteri när hon kom till världen. de talades om att hon hade peruk,var missbildad,att tom åt upp moderkakan,att katie inte fick skriva när hon födde mm mm... massa knasiga saker. vad är sant,mån tro?
han har ytterligare två adopterade barn,med nichole kidman.

ingen har väl undgått att tom är en av de mest troede scientoligerna i hollywood.

scientologi

Ordet Scientologi kommer från latinets scio vilket betyder "att veta (i detta ords fulla bemärkelse)", och det grekiska ordet logos som betyder "studium av". Ordagrant betyder det alltså "läran om vetandet".

I Scientologi refererar man till den andliga varelsen, personen själv, som en thetan.

Detta är en ny term, som skapats för att undvika varje förvirring rörande ordet "själ", vilket har givits så många andra definitioner utöver det ursprungliga begreppet. Ordet thetan har tagits från den grekiska symbolen eller bokstaven theta (θ), vilken länge tjänat som en symbol för tanke eller ande.

Thetanen är individen själv, inte hans kropp eller sinne.

Den primära metod, genom vilken Scientologins grundläggande sanningar tillämpas för att rehabilitera den mänskliga anden, kallas auditering.

Det är den centrala utövningen i Scientologi, och den levereras av en auditör (från det latinska ordet audire, "en som lyssnar").

vill ni veta mer, så kan ni ju alltid kika här,

en jädra maaassa sidor kan jag meddela :)

här visade han en av sina galna sidor med, haha.



finns hur mycket som helst om tom....

2 kommentarer

Emelie

16 Jan 2008 17:35

Åt upp moderkakan? uh, får hoppas att det bara är ett rykte.. haha

Maria

16 Jan 2008 18:15

*dregeldregel* haha

Kommentera

Publiceras ej