Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk
0kommentarer
Det ska vi äta till middag idag :)
Om du blev sugen så är receptet förljande :
Laga det såhär:
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd.
Jag lade till lite tärnad potatis i min soppa. Sen råkade jag hälla lite fel krydda,råkade ta oregano istället för basilikan. FAN MED. Men jag får hålla tummarna för att det kan bli ok iallafall. Å inget vin hade jag hemma så det hoppade jag. Fast det hade ju varit gott med ett glas nu till iochförsig ! :)
Håll tumarna för att de blir gott även fast jag gjort mina misstag med den.....
Om du blev sugen så är receptet förljande :
400 gram | sejfiléer | |
300 gram | laxfilé | |
150 gram | räkor, skalade | |
1 st | purjolök(ar) | |
1 st | vitlöksklyfta(or) | |
3 msk | Touch of Taste Hummerfond | |
2 dl | vatten | |
2,5 dl | matlagningsvin, vitt | |
2,5 dl | matlagningsgrädde | |
1 dl | crème fraiche | |
1 paket | saffran | |
1 tsk | salt | |
0,5 krm | svartpeppar | |
1 tsk | timjan | |
1 tsk | basilika | |
olivolja |
Laga det såhär:
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd.
Jag lade till lite tärnad potatis i min soppa. Sen råkade jag hälla lite fel krydda,råkade ta oregano istället för basilikan. FAN MED. Men jag får hålla tummarna för att det kan bli ok iallafall. Å inget vin hade jag hemma så det hoppade jag. Fast det hade ju varit gott med ett glas nu till iochförsig ! :)
Håll tumarna för att de blir gott även fast jag gjort mina misstag med den.....
Kommentera