Hääärlish! NU är det äntligen helg. Snart bär det av till kära vännerna A o C för att grilla och fira valborg. :)
Och på söndag kör Sweetie mig till D, eftersom vi börjar våran resa mot London tidig måndagmorgon!
Hoppas vi får roligt,vi har jobbat på för att denna resan ska fungera, har i princip 1 studiebesök/dag.
Inte illa jobbat!



Ikväll blir vi iallafall ca 10 personer, blir grillning och lite alkohol, sedan kika på en majbrasa. Hoppas vädret håller sig regnfritt så är man nöjd!
Och imorgon hemfärd sen blir det väl mys för hela slanten, då jag å Sweetie inte ses på en vecka så får vi väl mysa järnet imorgon ;)

Ha en najs valborg alla!
"Die Welle"= Vågen.      Drama


En film som handlar om en lärare,Wenger, som ska lära ut vad diktatur är för något. Egentligen har han inte alls någon lust med detta men då den andre läraren fick anarki som Wenger ville ha så är det bara att gilla läget.
Läraren gör ett typ av experiment och ska se om klassen förstår varför Hitler hade så stor makt som han hade.
Det spårar snabbt ur och snart förstår Wenger att det inte är så lätt att stoppa det hela...

Filmen får: CCC+ ~ Gillar inte tyska filmer men denna var bra, just för att budskapet och handlingen var så självklar. Man vill se vad som händer men tycker ändå slutet var lite hastigt. Finns ett alternativt slut, men vet inte vilket som är bäst.


Klassen har idag varit i Malmö. Var trevligt att komma ifrån skolan och ha redovisning. Lla hade fått olika platser/saker att redovisa om som finns i Malmö. Jag å M hade om Västra hamnen.
Måste säga att det gick bra för oss... så himla skönt!
Trist var det dock att det blåste så mycket och var bitvis kallt...

Vi gick,och gick och gick.... kändes som om man gick hur mycket som helst!
Lunchen intogs på en bänk i solen (den lilla stund den var framme,tur!) och det blev tonfiskmacka från "Subban".
Härmade D, tänkte att hon vet säkert vad som är gott. Å snacka om att den va god! Lätt att man äter den igen :)

Kom hem för en stund sen... har skitont i min rygg idag. It's bad. 

Och imorgon har vi Svenska redovisning om den där boken vi skulle läsa. jag har läst Stolthet & Fördom (av Jane Austen) en riktig klassiker. Måste säga att den var faktiskt bra, blev förvånad över det faktumet..
Sen ska vi se sista delen av filmen vi började se.



Detta är sååå kul, kolla texten för guds skull!
Lördag. Helt underbart!

Igår somnade jag typ 22:30, sjuuukt trött. Hade sällskap av Mino och Oscar iallafall, O var ute en runda på puben. Först tänkte jag följa med men orkade inte...
Tror karln kom hem lite över 2 men vet inte... :)

Nej, skulle bara säga att jag lever, nu hoppla in i duschen!


Sommar,sommar snart här!

Snubblande som vanligt in på L bloggis och där hade hon ju fyndigt nog gjort ett litet specialinlägg med True Blood herrarna. Hot säger jag!

Anyways, sitter i vardagsrummet hemma... så skönt. Det är helt tyst, t.o.m katterna är tysta ligger på köksgålvet båda två och sover, mina söta små barn... :)
Kort dag i skolan idag, har haft svenska,sen körde jag hem för jag skulle till doktorn. Där gick det bra, min vanliga läkare var sjuk så fick en annan. Vilken underbar människa. Undrar om man kan byta så man får henne sen också? Det kändes som om hon verkligen lyssnade på vad lilla jag hade att säga. Var jätteskönt. Ska dit igen nästa vecka, tog blodprov så får se om det visade något.

Har inte kollat igenom det där hälsovalet, man kanske borde ta och göra det ...?

Snart kommer min Sweetie hem. <3


Bild från någon helg sen när jag å L var hos S på partaj!
Vadå att vi är olika ;)!

Vilket känns väldigt jobbigt. Vill bara hem till min säng. Har sovit något fruktansvärt dåligt inatt.
Vaknat,sovit,vaknat,sovit,vaknat... hemskt jobbigt. Så man är inte så laddad för dagen och allt som ska göras. Är redan i skolan, väntar på klasskamrat M. Ska jobba med redovisningen vi ska ha nästa vecka...
Sen såg jag i min kalender att vi har ett häfte som ska läsas till nästa vecka i realian. Undrar var jag har gjort av det..?

Igår var vi iallafall hos J & J. Grillade lite och sen kikade vi på Sherlock Holmes, den där nya ni vet. (eller nya å nya, den kom ju för ett tag sen.)
Ett omdöme om den kommer senare...

Gosh, jag är sååå trött..


Inte den bästa bilden men svårt att ta själv :)! Alltså 2:15 h är bra jobbat för alla detaljer. Och en dag blir det väl ett namn där inne i banderollen... :)
Visst är den fiiiiiin!
Nu har äntligen den 9:e delen i Sookie Stackhouse serien utkommit. Titeln för denna bok är Dead and Gone.
Kommer snart en komplitering av böckerna också A Touch of Dead där det då ska stå mer utförligt om personerna i böckerna. Väntar också spänt på 10:e delen Dead in the Family som utkommer 10 maj,alltså snart. När den kommer i pocket vet jag inte,men får snällt vänta till dess pga att jag har alla andra i pocketform. Inte för att jag gillar det men de fanns inte i hårdform först när jag köpte och man kan inte blanda. Eller jag kan inte det iallafall....

   

 75:- Adlibris.com                     Bevakad                    Bevakad

Köper bara från Adlibris, snabb frakt och dessutom gratis frakt. Always najs!

Tänkte att jag kan ju inte bara köpa en bok,så jag slängde i boken som han som föreläste igår, Jonas Andersson som föreläste om hur hans liv med missbruk och fängelsevistelse i Bolivia var. Och hur han kom tillbaka på rätt språ i livet igen. Helt otroligt vad han gått igenom. Man blev helt berörd, så nu måste jag läsa boken som Markus Lutterman skkrivit.



37 :- Adlibris.com



Känner att jag verkligen är inne i en period där mitt bloggande prioriteras sist i mitt liv. Har inte motivation eller energi till den...
Säger det så ni inte förväntar er för mycket av mig ;) Kommer det ett inlägg så gör det helt enkelt, ha tålamod!


Varit en helt ok dag i skolan, känner mig lite sleten dock. Längtar till sommarvärmen slår ut ordentligt, fick smakprov idag när jag och klasskamrat A satt på en bänk i solen och bara njöt av solens varma strålar.
Älskar verkligen sommaren,finns ingen bättre period än sommartiden här i Sverige i mitt personliga tycke. Endel gillar vintern men den tycker jag kan slänga sig i väggen!

Imorgon har vi någon föreläsning som är obligatorisk. Om en man som varit fånge i ett av världens hårdaste fängelser i Bolivia (var det va?) El Choco kallas han men heter Jonas "Nånting" egentligen.
Ska bli intressant tycker jag,men samtidigt på tiden vi i vanliga fall slutar tidigt... typiskt!

På lördag ska vi även hjälpa till på folkhögskolans dag. Sjunga teckenspråkliga sånger på tågstationer. 4 h jobb och vi får en biobiljett och en kompensationsdag ledigt. Gott mos!



Med dig känner jag mig hel.
Med dig i mitt liv ser jag ljuset som hjälper mig ut ur mörkret.
Med dig vågar jag tro på mig själv.
Med dig i mitt liv andas jag,skrattar jag,lever jag.

Utan dig skulle allt kännas tomt.
Utan dig i mitt liv förmår jag inte andas mer.
Utan dig vill jag inte leva.

Jag älskar dig. Mer än du tror,även fast vi är oense ibland.
Du är det finaste. Du och jag för alltid. ♥

Känner riktigt hur dålig jag har varit på att uppdatera den stackars bloggen. Sorry 'bout that folks!

Då ska vi se vad som har hänt.... har varit i den stora staden över helgen (sthlm) där vi var hos A o E och lilla söta M. Jag och L flög upp i fredags 7:15. Väldigt tidigt,men nästa flyg gick ju inte förrän vid 15 så det var bara att gilla läget.
Gick bra,min andra gång (endast) jag flygt. Propellerplan var det, L satt och pratade om kraschning. Haha. Sådär lagom taggande :) Men vi kom fram helskinnade och det bar snabbt iväg mot centralen.
Tur att jag hade henne med mig, annars hade jag aldrig hittat ut dit vi skulle! (har världens dåligaste lokalsinne)
Väl framme så tog vi det lugn, A skulle jobba och E behövde plugga. M var på dagis. Så vi andra, Sweetie,jag å L vi gick en runda i olika affärer. Snacka om att det finns fler butiker där än här hemma, så gaaaalet många! Och vi var inte ens inne i city. Sweetie hittade ett par ursnygga jeans, Lee, dyra som fan, 1400:-. Sen hämta M som absolut inte vill lämna dagis.

Kvällen blev lugn och lördagen likaså på dagen iallafall, ännu en vända på stan, inne på bikbok shoppar jag lite, ett par jeans, treggins,satinväst. Inne på hm en del tights/leggins vilket behövs, har typ inga och de jag har håller på att gå sönder och en grön vanlig topp. 
Sen var det bara att ge sig tillbaka till lägenheten för att göra sig iordning, det vankas ju fest på kvällen.
Kvällen blir lugnare än någon av oss tänkte tror jag, somnade rätt tidigt, helt slut.
Men det var trevligt och en massa olika små tilltuggsalternativ+godis vilket aldrig är fel.

Igår blev det hemfärd som i vanlig ordning alltid är tråkig och jobbigt, Men man vill ju komma hem, borta bra men hemma bäst eller vad är det man säger? :)

Imorgon är det skola. Ska bli kul att träffa klassissarna igen. ÅÅååh så jag längtar till Londonresan. Det ska bli så skoj! Aldrig varit så långt iväg,tyskland är det resmål som legat längst bort... :/





Övrigt da... ja jag var ju och tatuerade mig i torsdags. Åh så nöjd jag är,den är så FIN.
Det blev två svalor (funderade ju ett tag på fjärilar men de blidde inte så) en flicka å en pojke som har en bit av en banderoll mellan sig (heter det så..hmm). Där man kan skriva namn eller något ord i. En massa färg och detaljrik. Den är under läkning, och min kamera är iväg på reparation så det infogas bild när den kommer tillbaka *prooomise* Låg ca 2:15 h och Nicke undrade om jag somnat ibland, haha.
Den är typ på revbenen kan man säga. Var en kille som tatuerade sig samtidigt, på magen, han "ojade" sig och "ajade" sig hela tiden, så Nicke undrade om jag inte skulle klaga jag med, men det är ju itne någon idé blir inte lättare av det! :)
Alla (eller av det man läst på nätet/hört folk snack) säger att det ska göra så vaaaaansinigt ont, men jag måste säga att det gjorde inte mer ont där än någon annanstans.
Fick ju inte kika, försökte men då fick jag "skäll" :) han blev tom så nöjd så han tog en bild. Kändes ju extra bra då! Kan ju tillägga att den är gjord på Black Magic Tattoo i K-hamn.



Idag har jag städat och tvättat,träffat vännen J. Glass och pommes på stan. I den ordningen, bakvänt värre. :)
Alltid kul att träffa henne!


Om man skulle ta och se om man kan göra något vettigt här :)
Försöka ta reda på om man kan laga datorn som fått virus, något att äta (stuvade makaroner å falukorv) kanske mer tvätt. Har sjukt ont i ryggen så mer sätdat blir det inte idag.

CiaooooO!

 

Har inte blivit så mycket gjort idag, bara varit hemma och tagit det lugnt,träffade J en stund hon var här hos mig en stund. Åt piggelin i solen=najs!
Tvättat och ätit lite mat. Men även hunnit se en film.


Alice i Underlandet      Äventyr

Varje natt drömmer Alice samma dröm. Att hon faller ner i ett hål och träffar de mest ovanliga filurer.
När hon precis ska svara på ett frieri ser hon en kanin med frack på sig. Den springer iväg och hon följer efter den och trillar ner i ett hål.
Hon hamnar i en helt ny värld och snart inser hon att hon kanske inte drömmer.

Filmen får: CCC+ ~ Filmen är baserad på den gamla Alice i underlandet sagan. En väldigt fantasirik film och en mix av galna figurer gör den rolig att se,men ändå inte sådär komediaktig. Depp är som vanligt en galen figur i filmen, vilket han nästan alltid är då han sammarbetar med Tom Burton(regissören)
Jag diggar katten, Cheshire Cat eller Filurkatten som han kallas på svenska.


Avatar      Sci-fi/Action/Drama/Äventyr

Den förre detta marinsoldaten Jake får i uppdrag att bege sig till planet Pandora då hans bror dött.
Av en slump blir han räddad av en Na'vi kvinna, Neytiri, får han chansen att utforska befolkningen mer.
Människorna är samtidigt ute efter en energikälla och de beodrar Jake att lära sig så mycket av "de blå folke" som möjligt och övertala dem att överge sitt hem, där energikällan finns.
Jake lär sig att acceptera och älska folket han lever med och snart ställs han inför svåra val när han måste välja sida. Människorna eller Na'vi?


FIlmen får: CCCCC ~ Ja, denna filmen föll mig verkligen i smaken. Jag bara hänger med hyllningarna som getts till filmen. Vilken fantastisk film! Vill så gärna se den i 3D nu, det ska visst vara något i särklass sägs det.
Hade inte tvekat om att få leva på planeten Pandora. James Cameron har gjort denna filmen med sjukt skicklig animation,så vackert så vackert!
Givetvis föll en tår eller två. Se den säger jag bara!

My sisters Keeper      Drama

Anna Fitzgerald föddes av en anledning. Att vara donator till sin syster Kate.
Kate lider av leukemi. Familjen gör allt för att för att hon ska må bra,speciellt hennes mamma.
Kampen mot sjukdomen sätter sina spår på familjemedlemmarna. Man får följa dem alla genom glädje och sorg.
Anna som vill själv vill bestämma över sin kropp anlitar en advokat som ska hjälpa henne till den rätten och detta splittrar sakta men säkert familjen.

Filmen får: CCCCC ~ Den person som inte blir berörd av denna film är inte friskt. Grät precis hur många gånger som helst och tårarna började kännas redan efter en stunds tittande. Hela historien är så gripande, man följer varenda sekund av filmen fast den var nästan 2 timmar lång. Bra skådespelare i den också,som ett plus i kanten. Måste läsa boken.  

Min första riktiga dag på lovet har varit rätt lugn. (första dagen då det inte är helg/röd dag alltså)
Var i förmiddags inne i staden för besök och senare så åkte jag hem till J för att hjälpa henne att städa.
Men när jag väl är där har hon ju i princip redan gjort allt. Vilket är så typsikt henne.
Så det blir lite fönsterputsning. Lite gjort iallafall :) Skulle putsa fönster på övervåningen och grejen var att det fönstret var konstgit vänt så för att kunna putsa utsidan fick man ju klättra ut på taket. Jag som inte har något balanssinne blev ju lite smått nervös,(ett lutande tak=inte de bästa för mig!) så den idén fick va, jag klättrade in igen efter ett tappert försök!

Åt en piggelin i solen och den var så god, dock skulle solen stannat hos oss lite längre än vad den gjorde. Man kan visst inte få allt!
En vända in till stan hinner vi med, en runda in på Hm och Lindex. Hon hittar den sötaste lilla huvtröjan (ni vet sådan med små smååå öron på!) på Lindex och en söt liten body till det lilla livet.
Tillbaka i huset blev det mat så nu är man mätt och är nu hemma hos mig själv. Känns nästan som ett andra hem därborta :D

Har tänkt att kika på en film nu som jag laddade ner för läääängesedan men inte blivit av att kika på nämligen My sisters Keeper. L säger att det är gråtkalas på den så det är väl tur jag är själv.
Senare blir det slöa mera,lägga en ansiktsmask tror jag och lägga sig på spikmattan, har så ont i rygg/axlar.


Var på fest igår, hos en vän som man inte träffat på... evigheter!
Kvällen börjar med att jag o L käkar thaimat och dricker en grogg. Börjar promenaden och vi vet knappt var vi är. L har hela veckan sagt att hon har koll på läget... men men ,tillslut kommer vi till området men hittar inte huset, jag fick för mig att hon bodde i hus 13 men så var det inte. Tänker att jag måste kolla sms jag fått tidiare men min mobil är visst glömd hos L, på hennes köksbord. Gosh. Irade omkring ett tag till vi märkte att det var 31 hon och syrran bodde i. Haha, bra start! :)
Kvällen börjar lugnt men sen kommer man igång, känns som om minnena from the old days bara attakerade en då vissa låtar spelades, typ Missy Elliot!  Lyssnade ju alltid på henne, så galet bra!



Sen blev det puben. Lång kö på Mingel men vi stack till Harrys. Där var det lugnt först men efter typ 1 h eller så blev det mer folk. Alkohol intogs och jag måste säga att min Pink Panther var lite väl söt ,tillochmed för min smak.
Hallonshoten däremot var god,som vanligt!
Dansade a lot på dansgolvet och (kanske börjar jag bli gammal) kände mig som 19 igen! Yeah!
Fast idag är jag lite seg,men kanske inte så konstigt.... ;)!

L jag skulle visa dig hur en Iphone ser ut, så då gör vi det nu:




Och vad var det mera..? Just det ja,bilen jag vill ha en dag! Ni måste hålla med om att den är sååå sööööt!




Hoppla hej, vi ses!





Usher
som legat lågt ett tag har släppt ett nytt album vid namn Raymond v. Raymond.
Sägs att det handlar mycket om hans skilsmässa.

Christina Aguilera släpper också nytt med namn Bi-on-ice.
Hoppas det är bättre än förra.

Bad Religion 90tals bandet,släpper albumet 30 years live.


Alicia Keys kommer också snart att släppa ett nytt album, The Element of Freedom.
Tror detta kan vara riktigt bra!

Bullet for My Valentine vill ha mer pengar med albumet Fever.
Borde man se om man tycker är ok.

Cypress Hill, hiphop gruppen man lyssnade på en del i sin ungdom släpper nytt,titeln på albumet blir Rise Up.
Kommer säkert lyssna på detta...

Pitbull tänker också släppa ett album, Armando.
En dansvänlig skiva,säkerligen!

Kat de Luna som blev superpoppis då hon kom, släppr med album 2010 Inside Out.
Sångerskans karriär är inte över!

Ozzy Osbourne,gamla rockräven släpper med nytt visst, kommer heta Soul Sucka.
Många köper det,vare sig det är bra eller inte!

T.I, fängelsekunden kommer med nytt King Muzik.
Undrar vad han rappar om denna gången?
 
Erykah Badu gör som de andra med albumet New Ameryka part 2 (return of the ankh)
Är detta bra tro?


Har bara varit ledig i några timmar och det är underbart!
Solen lyser ute!
Har hunnit slänga in en maskin tvätt (typ det tråkigaste som finns,att tvätta),har ätit någon macka,plockat undan lite och ringt baressos kudtjänst. Köpte en tigi dry schampoo därifrån, använt den 1 gång och nu är den tom.
Givetvis ett fel så ringer upp till kundtjänsten och jag får en ny vara. Var visst något fel med produktionen på dessa. Damn, behöver ha den med mig till Sthlm nästa vecka jue! Hoppas den nya kommit till dess.



Kan absolut rekommedera denna, den är fab! :P


Skulle träffat E idag men det blev lite stressigt för henne, så hoppas det blir bättre till tisdag.

Dags att läsa i min bok en stund!