Kan ni tänka er, snart har man gått 1 år (!) på medicinsk sekreterare/vårdadministratörs utbildningen. Är helt galet. Känns inte alls som om det gått så lång tid. Många gånger har man funderat på om man valt rätt, om man klarar utbildningens alla krav. Men nu är detta skolår snart slut. Sen kommer jag ju vara "ledig" (sätter det i kolon för mammaledighet är ju inte semester precis!) 1 år. Sista året påbörjas alltså nästa höst. Vilken tajming va? ;)
Hoppas det året går fort, jag vill så gärna jobba! Det är roligt att plugga men inte så att man skulle vilja sitta vid skolbänken mer än nödvändigt. Pluggade ju teckenspråk med innan jag började på utbildningen jag går på nu, så har pluggat 2 år på rad. Vill inte jobba som butiksbiträde. Inte för att det är fel, det har sin charm det med. Jag känner bara att jag vill ha någon form av specifik yrkestitel, något man kan luta sig tillbaka på om det är så att man vill göra annat i livet sedan. Som butiksbiträde är man ju ändå rätt så ersättlig (känner jag iaf!), alla kan lära sig att sitta i kassan osv.  Rätta mig om jag har fel!!



Kommer sakna den klass jag går i nu, tycker det känns som att man har rätt bra sammanhållning.
Det kommer nog kännas lite vemodigt sista dagen, veta att man inte kommer fortsätta tillsammans i höst. Ska givetvis hälsa på med Lillen sen i höst, har jag ju lovat! :P
Vill dessutom träffa mina framtida klasskamrater, få lite koll på vilka de är, hur många från Blekinge osv :)!

Nu har vi en enda uppgift och den ska vara klar imorgon. Jag och Lo jobbar tillsammans med en folder som ska handla om utbildningen och annan itformation som är relevant om man vill söka eller är intresserad. Vi är väl nästan klara, lite finputsning bara!

Höll på att glömma, fick idag reda på att jag fick VG på PowerPointen om Allergi! Sjukt nöjd! :D 
Jag vill så gärna ha denna!!



Hittat på ebay. Sjukt fin!


Min tanke är att baka denna paj innan vi ska till min mamma. Det är ju mors dag imorgon. :)
Håll tummarna för att det ska gå vägen!

Videon till hennes senaste låt är kommen. Måste erkänna att jag inte känner igen henne i videon. Hennes ansiktsdrag är annorlunda. Har de sminkat henne p något annat sätt? Likaså har hon blont hår i videon vilket gör att jag faktiskt hade lite svårt att se att det var hon i början...

Beyonce ~ Run The World (girls)




13       Thriller

En familj som lever fattigt. Sonen hankar sig fram som elektriker. När han en dag är på jobbet hör han husägaren prata med sin fru om att han snart, om allt går väl, kommer tjäna mycket pengar. I mannens handser han ett randigt kuvert och förstår att innehållet är viktigt. När mannen i huset dör av en överdos snor sonen kuvertet och bestämmer sig för att följa instruktionerna i det. Han kastas in i ett spel som gäller liv eller död.

Filmen får: CC+ ~ Nja,  alltså filmen är ok, väldigt stjärnspäckad. Det känns som att det fattas något för att den ska bli helt lyckad. Vad vet jag inte för handlingen i sig är ju rätt originell.


Once Fallen      Thriller

När Chance är liten åker hans pappa in på livstids fängelse. Hans pappa blir ledare för det ariska brödraskapet. Chance får flera år senare också spendera 5 åri fängelse. När han väl blir frisläppt bestämmer han sig för att börja ett nytt liv. Men först åker han tillbaka till sin hemstad för att träffa sin gamla vän Beat och  f.d flickvännen Kat. Samt för att reda ut sitt förslutna. Det visar sig dock att Kat undanhållit ett barn, som visar sig vara hans son. Chance liv förändras i en handvändning och plötsligt blir han ansvarig för barnet. Chance träffar en kvinna, som är svart. Hans pappa gör ändå allt för att skydda sin son men andra vill Chance illa.

Filmen får: CCC+ ~ Denna filmen är bra. Man får följa Chance, hur han försöker reda ut sitt liv samtidigt som han måste ta hand om sin son. Filmen är rörande, man undrar hur det ska sluta.
Varit en skön dag denna lördagen. Blev väckt av att telefonen ringde och svärmor som frågade om hon kunde komma ut på besök. Hon hade med sig nybakade frallor. Smakade så gott!
Var här några timmar och efter det gick jag ut och solade. Härliga sol, välkommen!

När Sweetie kom hem bestämde vi oss för att åka iväg och äta någonstans. Det slutade med att vi checkade in på Kapten Gyllenhorn en bit från Sölvesborg. Läst (via FB såklart) att de severar god mat där. Tur hade vi med, för vi hann precis beställa mat innan matserveringen skulle stänga! Tur eller vad!
Åt trerätters middag. Inte varje dag man gör det! :)
Förätten blev räkröra med grovt bröd.
Huvudrätten var underbart god, fläskfilé med potatisgratäng och grönsaker i någon sås som jag inte minns namnet på. Åt nästintill för mycket bara för de va så gott.
Efterrätten bestod i äpplekaka och vaniljsås. Jummie!
Om jag inte rullade innan p.g.a. min gravidmage kan jag minsann säga att jag gjorde det när vi gick därifrån, haha. Blev så mätt.
Lite kul tema var det med i restaurangen, pirattema. Annorlunda!



Passade på att hyra två filmer med när vi väl kom tillbaka till stan och köpte med oss onyttigheter som Pringles och bilar. Och lite cola. Inte för jag behöver mer kg på min kropp men va fasiken, får väl träna bort dem sen :D

Sitter och äter moussaka. Gott är det, men samtidigt sitter jag och suktar efter pastasallad. Jag och Lo satt på tåget påväg hem från skolan och började prata om just pastasallad. Ni vet en sån där med grillad kyckling,fräsch sallad,fetaost och sedan lite vattenmelon i (om ni inte testat med de i, gör de-supergott!). Och så en nybakad baguette bit till. Helst ska man sitta på stranden och man ska känna ljumma vindbrisar mot en och se hur havet glimmar...
Känns lite konstigt att vara så sugen på en sak, sitta i datarummet och äta något som är helt tvärt emot det.



Börjar kännas som att sommaren kanske är påväg, efter några mulna dagar. Vad tror ni?
Vi är ju trots allt ändå i slutet av maj snart :)! Jippie!

Lämnade in min PowerPoint som jag pysslat med hela veckan. Vi har haft gott om tid, det säger jag inget om, men i vanlig hederlig stil så har jag varit ute i sista minuten. Känner mig nöjd med min prestation. Vore kul med ett VG, men vi får se om det räcke så långt. Annars är jag nöjd ändå! 

Sträcka ut ryggen på soffan innan Sweetie kommer hem och vi ska bege oss till As 1 års kalas! :)

 
(sådär galet söt liksom!!)

img_8204 (MMS)

Denna stora varelse såg vi i skogen när vi var på roadtrip i söndags. Väldigt coolt! De bästa var ändå när den sprang in i skogen och sen plötslig vänder sig om och tittar rakt mot oss!

Stackars blogg. Inte uppdaterat på 2 dagar. Ibland hinner det gå 4 dagar. Sådan bra bloggare är jag nuförtiden! :)

Men det händer inte så mycket hos mig som är värt att berätta. Kan ju alltid tala om vädret. Men hur kul är det? Skolan likaså. Kanske inte heller så kul och veta mina läxor liksom... (by the way, har 10 skoldagar kvar om vi räknade rätt igår!)
Min graviditet berättar jag ju om på min andra blogg så det känns inte så nödvändigt att skriva det här igen.

Men vad ska skriva om då? :)

Helt väck känner jag mig. Och dagen har inte ens börjat i princip....
Idag blir det att se en film i skolan och sedan föreläsning. Känns som att dagen inte kommer att vara så produktiv. Blir mest att man åker till skolan för närvaron. Hade hellre varit hemma och pysslat med min PowerPoint som ska vara klar på fredag. Skulle jobbat lite med den i helgen. Men så blev det inte. Känt att jag verkligen behövde koppla bort skolan och alla måsten. Så med andra ord har jag inte gjort alldeles för mycket denna helgen :)!

Får slita mig från datorn nu. Borsta tänderna och slänga på mig skorna.

Idag har jag sålt 2 produkter på Tradera. En klänning jag har använd en gång på ett bröllop som jag hämtade hem från Japan. Plus ett par skor som jag bara gått med härinne typ 5 minuter. Klacken var liite för hög. Men ack så snygga de var! Marble-modeller från Nelly.com om det säger er något.
Tjänat lite, känner mig nöjd när någon annan kan få nytta av det och att jag samtidigt kan fylla på plånboken.

Haft mamma på besök idag. Mysigt. Vi (mest hon!) lagade mat och bara tog de lugnt. Fick en persilje- och gräslöksplanta. Jättefint utanför trappan!


Midsommarbild 2010. Mys mys älskling! ♥
Lite musik som jag skulle vilja dansa loss till!

Elena ~ Disco Romance




Alexandra Stan ~ Mr Saxobeat




Pitbull feat Ne-yo ~ Give Me Everything




Rihanna feat Britney Spears ~ S&M




Chris Brown feat Benni Benassi ~ Beautiful People




Har ni tips på något bra? :O)!
I helgen hade vi speciellt besök i trädgården. I form aven liten söt igelkott.



...och så fick lilla Mino vara med på bild:


Finaste gråa katten! ♥
Har starka funderingar på att gå ut, hitta en lämplig plats och elda upp min "Medicinens språk"- bok. Kanske kasta i en person i den med medan man åndå har lågan igång....!



Nej men seriöst, man blir lite irriterad när man hört och frågat om hur det ska vara och så får man besked om annat idag. Suck.
Bara gilla läget antar jag!!!
Denna kvinnan är fantastisk. Vad hon är gör så blir det liksom bra!

Senaste låten Judas är inte sämre än föregående hits som hon kastat ut:

Lady Gaga ~ Judas



Slänger ut den versionen som inte spelas på radion. :)!
I natt har jag inte sovit riktigt. Vaknade vid 03-tiden och somnade nog inte om förrän runt 04.30-05.00. Närmare 1 timme innan det var dags för mobilen att börja ringa.... brukar i och för sig snooza 20-30 minuter ^--^ .
Anyway, tyckte ändå jag kände mig pigg. Tills jag hoppade på tåget. Tröttheten bara slog till. Känt mig trött sen hela dagen, men ändå försökt att vara glad för det tjänar ju inget till att somna mitt på lektionen, eller hur? :)
Fick veta resultatet på provet vi hade i anatomi för ett tag sedan. Kändes rätt bra när jag hade gjort det, tyckte att jag lyckats svara relativt bra. Men det räckte inte (som vanligt höll jag på att säg). Klarade det inte. Även fast jag tänker att "nej, det gör inget" så gör det ändå det. Man vill ju klara av proven man har i skolan såklart. Detta är det tredje i samma ämne jag inte riktigt klarat av att få G i. Känns helt förjävligt, när jag vet att jag försöker så gott jag kan. Pluggade till detta provet i lugn och saklig takt utan att stressa upp mig för jag tänkte att det hjälper ju ändå inte. Förrut har jag alltid blivit uppstressad och det är ju inte heller bra, att man ligger och ojar och vrider sig på natten för man inte kan sova p.g.a. stress innan ett prov. Men den "lugna" taktiken hjälpte inte heller. Vad fan ska man nu ta till? Blir så less. Vill ju också få godkänt på proven som mina klasskamrater. Man kanske är trög helt enkelt. Kanske inte har pluggskalle som man borde för att klara av anatomi/terminologi-delen. Suck. Vad göra?

Det hjälper inte att man tänker såhär, det är jag mycket väl medveten om. Men man kan inte låta bli. Helt enkelt. Fan med. Och så har man terminologiprov på torsdag nästa vecka. Vilket jag börjat fasa för. Grekiska, morfem och försvenskning. Inte sugen alls. Vill inte stressa upp mig, det är ju inte bra.
Är det någon som läst latin/grekisk medicin som har tips på hur man kan lära sig alla nya ord??

Har inte något nytt att uppdatera med känner jag ....

Snart sova, så trött. Upp tidigt imorgon då klassen ska till Lund och jag ska köra.

Ses! ♥


Alltså jag blir lite upprörd över Plastikturisterna-programmet på 5an. En 22-årig kille som stoppat in silikon i skinkorna. Han åker nu ner till Thailand för att förstora läpparna och fixa sina öronsnibbar. Jag frågar mig själv hur gammal han var när silikonet stoppades in i rumpan.....

För mig känns det helt ologiskt att operera sig i sådan ung ålder. Nu är jag själv inte lastgammal men jag skulle inte opererat mig när jag var 22 år! Jag undrar vad hans föräldrar tycker och tänker. Nu är jag själv inte förälder men man måste ju tycka något...  Visst är man myndig när man är 18 år men vissa saker känns som man ska vänta med att göra? Hur långt kan man gå som förälder till en myndig person?
Ska man ha någon åldersgräns på att skönhetsoperera sig?
(nu är de ju förvisso i Thailand men om man bara håller sig till Sverige....förbud?)

Känns så tragiskt på något sätt, denna utseendefixerade värld. Alla tjejer ska vara smala, ha stora tuttar. Killarna ska helst vara smidiga och vältränade. Dessutom ska man äta rätt, träna till 1000 och samtidigt ha det senaste inom kläder och teknik. Samtidigt läser man att "man duger som man är" eller något i stil med "hitta din personliga stil". Det är ju säkert lätt när det pressas ut massor av retuscherade bilder på tjejer och killar i media, tv osv.



Vilket konstigt väder det varit idag. Sol,regn och snö. Vilket majväder!!
När man är inomhus i skolan gör det inget om det är kass väder, men när man ska bege sig till tåget är det mindre spännande med regn. (Inte för det hände idag men överlag alltså) 

Skolan upptar nästintill all min tid. Inte många veckor kvar till vi slutar. Lite mer än 1 månad. Sjukt eller vad!? Känns som vi ska hinna med hur mycket som helst på liten tid. prov i terminologi nästa vecka och vi har knappt fått jobba med det. Sedan anatomitest på... ja, jag vet inte riktigt?! De nämnda ämnena är de svåraste. I alla fall för mig. Kul, när det är det framtida yrkets bas. Men man ska väl lyckas (förhoppningsvis) med detta med! Yrket i sig är ju roligt och spännande när man väl får prova, d.v.s. på våra Lia-perioder.

Valborg var kul förresten! En annan var som vanligt nykter (konstigt va?haha!:D) och det gick alldeles utmärkt. Vi var borta i järnavik där några vänner husbilscampade.

Jag sitter här och Sweetie målar. I kalsongerna!*grr* :) Tagit bort våran dörr in till datorrummet. Ska bli skjutdörr där är det tänkt. Så dörröppningen behövde målas. Och nu har han börjat kladda på taket också med den vita färgen. Som han sa innan i ungefärliga ord:" om jag kladdar på färg på taket innebär det ju att jag måste ta tag i att måla skiten"  Sant! Vårt tak härinne är ju inte vitt utan typ....grått. Varför vet jag inte. 


Tänk om han varit naken...  :D