Drama,Thriller,Action

0kommentarer


September Dawn         Drama/Western

!857 skedde ett massmord på kvinnor,barn och män i Utah. Nybyggarna är påväg till Californien men ber om att få stanna och vila på mark som tillhör mormoner. Mormonerna vet inte att dessa nybyggare kommer ifrån Arkansas och låter dem stanna på marken i två veckor för att återhämta sig. När en mormon träffar en av de förbjudna nybyggarflickor ställs mormonkillens tro på sin spets. Dessa två blir kära och innan de hunnit fly har de 140(?) nybyggarna mördats brutalt av indianer och mormoner som sammarbetar.

Filmen är verklighetsbaserad och det är svårt att tänka sig att sånt här hemskt har hänt i verkligheten. Hur kan folk bli så hjärntvättade av en enda man som säger sig höra "guds röst"? FInns ju mormoner än idag, och dessa säger att detta massmord aldrig hänt.

Betyg:  CCCC ~ En film som väcker tankar om olika religioner.


Här i trailern sår de 120 döda. I filmen säger de 140...Hmmm...



The Zodiac         Thriller/Drama

En massmördare slår till i en liten by 1968 i norra Kalifornien. Ett ungt par blir brutalt mördade av mördaren som senare kommer kalla sig Zodiak. Polisen är förvirrade,vet inte var de ska leta förrän Zodiac slår till igen, på ett annat ungt par.  Ännu en gång ringer han och talar om var de mördade finns och ännu en gång lämnas inga spår vid brottsplatsen.
Zodiac kontaktar pressen och berättar om sina bedrifter, skickar brev till polisen med information om morden. Polisen är mållös och en lösning verkar långt borta.

Detta är också en verklighetsbaserad film. De har än idag inte funnit Zodiakmördaren.

Betyg: CCC ~ En helt ok film

.


 

Shoot em up        Action

Mr Smith är en man som hamnar i knipa då han hjälper en kvinna att föda mitt under skottlossning. De som skjuter gör allt för att mörda kvinnan som föder barn. Smith vet inte varför de vill mörda kvinnan, men han gör allt för att rädda henne. Detta är något han misslyckas med, men barnet har han tur och räddar undan de flygande skotten.
Smith ser ingen annan lösning än att försöka bli av med barnet och går därför till den enda kvinna han vet, en prostituerad vid namn DQ. Killarna som letar efter barnet är dem hack i häl och gör allt för att döda barnet. Ju fotare desstå bättre. Efter mycket om och med bestämmer hon sig för att hjälpa Smith och barnet och tillsammans upptäcker de att barnet och flera barn och kvinnor varit med i en såkallad "spädbarnsfabrik" där rika och mäktiga i staden kan få benmärg eller annat från barnen.

Denna filmen är under inga omständigheter verklighetsbaserad.

Betyg: CCC+ ~ En väldigt överdriven film med specialeffekter. Inte mycket som skulle stämma med verkligheten. FIlmen var underhållande iallafall enligt mig,O och J, men Jha somnade lite titt som tätt ;) Vi andra skrattade mycket åt allt overkligt,barnet kan man säga skulle varit dött redan efter ca 5 minuter in i filmen typ.  Musiken var ju bra i filmen! :)

Kommentera

Publiceras ej