Taken & Valkyria

1kommentarer


I fredags hade jag å min O lite myskväll med film,chips och köpmat. Kikade på de två ovan nämda. Först ut här blir:


Taken      Action/Thriller

Förre detta CIA agenten Bryans dotter blir kidnappad när hon och hennes väninna är i Paris på semester.
Bryan lyckas via telefon med sin dotter höra hela kidnappnigsprocessen. Detta blir en snabb jakt på dottern innan hon försvinner in i prostitutionens värld och inte kan spåras mer. Han har 96 timmar på sig att hitta Kim och han gör precis allt för att hinna.

Filmen får: CCCC ~ Taken är en film som berör. För även om den inte är sann så kan mna tänka att sådana här saker säkert finns och händer i verkligheten. Luc Besson och Robert Mark Kamen har gjort ett bra jobb.


Valkyria      Krigsfilm/Action


Tom Cruise spelar den krigsskadade Claus von Stauffenberg. Efter återkomsten från afrika bestämmer sig Claus för att gå med i tysklands motståndsrörelsen mot Hitler. Ett antal olika incidenter inträffar och det gör att Stauffenberg får en central roll i operation Valkyria. Det innebär att det blir han som måste mörda Hitler. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Filmen får: CC+ ~  Man vet ju hur filmen slutar redan när man satt i gång den. Synd att de inte lyckades,då hade tyskland räddats fortare. Tom Cruise.. jag tycker inte han passar som tysk soldat. Men han imponerar lite i början genom att snacka tyska... om det nu är han vill säga,vilket det låter som.

1 kommentarer

Lina

15 Jun 2009 21:39

hehehehe så har du gjort vampyrtänder på ena munnen =) så typiskt dig asså

Kommentera

Publiceras ej