14/9 - 2009 Movies.

0kommentarer

...och det är måndag, vilket brukar kännas bra,men inte idag. Känns som om man inte hunnit med ett jota i helgen vilket är väldigt frustrerande. Lördagskvällen kan vi bara säga att den slutade... ja, katastrofartat typ.
Vet inte om det är utrett än så mer än så säger jag inte nu.

Kollade på 3 filmer igår förresten.

Män som hatar Kvinnor      Drama/Thriller

Boken som blev film. Michael "Kalle" Blomqvist blir dömd för förtal. Detta leder till att han säger upp sin chefsposition på tidningen Millenium. Henrik Wanger, rik gammal industrijätte kontaktar Kalle för att han vill att Kalle ska ta reda på vem som mördade Harriet Wanger. Det enda problemet är att Harriet försvann för 40 år sedan.
Kalle tar sig an fallet och börjar nysta i Harriets försvinnande när han en dag får ett meddelande på sin dator. Någon som hjälpt Kalle. Det är så han träffar hackern Lisbet Salander. Flickan med tatueringar och piercingar som kommer att hjälpa Kalle med hittandet av Harriet Wagner.

Filmen får: CCCC ~ En bra film, men böckerna är bättre om ni frågar mig. En del saker som missas i filmen, men de har tagit med det mesta. Vissa scener är rätt brutala.


The end of the World      Action/Äventyr

Året är 2048. Världen håller på att gå under då vattennivån stiger hela tiden och inte går att stoppa.
Familjen Kubiak letar efter försvunna skatter i havsbottnen till högstbjudande.
Vatikanen ger dem det svåra uppdraget att hitta spiran som ska rädda världen.

Filmen får: C+ ~ Nja den var ju inte sådär bra som jag trodde. Rätt kass budjet på filmen vilket syns.


Thick as Thieves      Action

Tjuven Gabe får ett erbjudande som han inte kan motstå. Den legendariska mästertjuven Ripley vill ha hans hjälp till att stjäla de 2 världsberömda Fabergé äggen som är inlåsta i ett inbrottssäkert valv med hög bevakning.
De planerar sitt brott väl men under tiden lyckas Gabe beblanda sig med Ripleys guddotter vilket inte Ripley är överförtjust i.
Gabe får även reda på att Ripley är skyldig den ryska maffian pengar och därför måste ta Fabergé äggen.

Filmen får: CCC+ ~ Spännande film med en tvist i slutet som man inte riktigt tänkt sig..

Kommentera

Publiceras ej