13 & Once Fallen

0kommentarer


13       Thriller

En familj som lever fattigt. Sonen hankar sig fram som elektriker. När han en dag är på jobbet hör han husägaren prata med sin fru om att han snart, om allt går väl, kommer tjäna mycket pengar. I mannens handser han ett randigt kuvert och förstår att innehållet är viktigt. När mannen i huset dör av en överdos snor sonen kuvertet och bestämmer sig för att följa instruktionerna i det. Han kastas in i ett spel som gäller liv eller död.

Filmen får: CC+ ~ Nja,  alltså filmen är ok, väldigt stjärnspäckad. Det känns som att det fattas något för att den ska bli helt lyckad. Vad vet jag inte för handlingen i sig är ju rätt originell.


Once Fallen      Thriller

När Chance är liten åker hans pappa in på livstids fängelse. Hans pappa blir ledare för det ariska brödraskapet. Chance får flera år senare också spendera 5 åri fängelse. När han väl blir frisläppt bestämmer han sig för att börja ett nytt liv. Men först åker han tillbaka till sin hemstad för att träffa sin gamla vän Beat och  f.d flickvännen Kat. Samt för att reda ut sitt förslutna. Det visar sig dock att Kat undanhållit ett barn, som visar sig vara hans son. Chance liv förändras i en handvändning och plötsligt blir han ansvarig för barnet. Chance träffar en kvinna, som är svart. Hans pappa gör ändå allt för att skydda sin son men andra vill Chance illa.

Filmen får: CCC+ ~ Denna filmen är bra. Man får följa Chance, hur han försöker reda ut sitt liv samtidigt som han måste ta hand om sin son. Filmen är rörande, man undrar hur det ska sluta.

Kommentera

Publiceras ej